Szarvasgombás töltött csirke

Különleges csirke étel, vendégek részére ajánljuk.

6-8 személyre
egy 2,5-2,8 kg-s csirke
800 gr töltelékhez:
csirkemell, marhahús, disznóhús
4 tojás sárgája,
60-80 dkg szarvasgomba,
szarvasgomba olaj,
zsemle
tej, só, bors

A hát részén bontsuk ki a csirkét, éles késsel fejtsük le a bőrt, annyi hússal amennyivel lehet, anélkül, hogy a bort megsértenénk. A combcsontok azok maradnak. A kicsontozott csirkét megtöltjük a töltelékkel és megsütjük mint ahogyan a csirkét sütni szoktuk.

A töltelék: a húsokat ledaráljuk, összekeverjük a négy tojás sárgájával, a tejbe áztatott szemlével, a lereszelt, esetleg 1-2 db kockára vágott szarvasgombával, szarvasgombás olajjal, sóval, borssal ízesítjük.

Javasolt termék: Szarvasgomba egész, extra