Szarvasgombás fagylalt

Nagyon különleges desszert, ínyenceknek ajánljuk.

Hozzávalók:

1 liter tej,
két tyúktojás nagyságú szarvasgomba,
8 tojássárgája,
250 gr cukor

Mossuk meg jól egy körömkefével a szarvasgombákat, tegyük fel főni a tejbe. Az első forrásnál vegyük le a tűzről, hagyjuk a gombával együtt kihűlni.
Míg a tej fő, addig dolgozzuk össze a cukrot a tojássárgájával, addig amíg a krém homogén, majdnem fehéres lesz.
A tejet öntsük a krémre, tegyük fel a tűzre. A tejes tojásos krém figyelem!- nem fohet, kb. 82 fokig melegíthető, sűrű kavargatás mellett. Amikor a besűrüsödő krém megmarad a kanálon, a krém készen van.
Közben a szarvasgombákat reszeljük le, meghagyván a szívét (a közepét), amit julienre (gyufaszálra) vágunk. Mikor a krém készen van, a lereszelt szarvasgombát hozzáadjuk, hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt, kis edénybe öntjük, megfagyasszuk.
Tálaláskor, a julienre vágott szarvasgombával díszítjük.

Javasolt termék: Szarvasgomba egész, extra