Pirított csirkecomb erdei vegyes gombákkal
Kalla Kálmán receptje alapján:
4 személyre
Hozzávalók:
-25g szárított vegyes erdei gomba
-4 db csirkecomb / az ízületnél félbevágva/
-1/2 csésze liszt
-só, frissen őrölt bors
-3 evőkanál napraforgó olaj
-4 gerezd fokhagyma egészben
-1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
-1 csokor kakukkfű / a szárról lehúzva /
-1 csokor petrezselyem finomra vágva
-2db babérlevél
-1 közepes paradicsom héj nélkül kockára vágva
-1 csésze fehérbor
-1/2 csésze liszt
Elkészítése:
A szárított erdei gombákat hideg vízzel kétszer leöblítjük, majd langyos vízben áztatjuk 4 órán keresztül.
Ezután a vízből kivesszük, és vágódeszkán 10mm-es darabokra vágjuk. Az áztató víz tetejérol 1 csészényit félreteszünk, az alját kiöntjük. A csirkecomb darabokat sóval, borssal ízesítjük, és lisztbe forgatjuk. Egy lábosban felforrósítjuk az olajat, a combokat pirosra sütjük benne. Lehet két részletben, így szebben pirulnak. A megpirult combokat egy tálra szedjük. A lábosban megmaradt olajra tesszük az egész fokhagymákat, a vöröshagymát, és együtt pirítjuk. Pár perc múlva hozzátesszük a paradicsomot, és tovább pirítjuk szép rozsdabarna színűre. Beletesszük a fűszereket, a csirkecombokat, és felöntjük egy csésze fehérborral, valamint a gomba áztató levével. Rátesszük az áztatott gombát, fedő alatt puhára pároljuk. Sóval után ízesítjük.
Amennyiben a szaftja nem elég sűrű, úgy a maradék liszttel megszórjuk, végül beforraljuk. Forrón tálaljuk, adhatunk mellé rizi-bizit.
Javasolt termék: Vargányás erdei gombakeverék