Polenta szalonnás trombita gombával

Kalla Kálmán receptje alapján:

4 személyre

Hozzávalók:
-50g szárított trombita gomba
-1 csésze kukoricadara
-2 csésze víz
-2 csésze tej
-100g vaj ,só
-100g húsos császárszalonna kockára vágva
-1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
-1 evőkanál étolaj
-2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
-frissen őrölt bors

Elkészítése:
A szárított trombita gombát hideg vízben jól átmossuk, majd langyos vízben négy órát áztatjuk. A már megduzzadt gombákból pár szép darabot egészben külön tesszük díszítéshez. A többi gombát lecsöpögtetjük, és kissé átvágjuk kisebb darabokra.
Egy lábosban felforraljuk a vizet, tejet, sóval és a vajjal. Amikor felforr beleöntünk 1 csésze kukorica darát. Kevergetve 10 percig fozzük, majd félre tesszük, és fedo alatt pihentetjük 1/2 órát.
Egy kanál étolajon megpirítjuk a szalonnát, majd a hagymát is. Erre tesszük a vágott trombita gombát, amit sóval, borssal, és petrezselyemmel ízesítünk. Amennyiben száraznak érezzük a gombaragut, úgy tegyünk rá pár evőkanállal a gomba áztató vizéből, és így forraljuk át. A díszítéshez használt gombákat is átforgatjuk benne, hogy jó ízük legyen.
Mély tányérokba szedjük a puliszkát, és a tetejére merjük a gomba ragut. A szép trombita gombákkal díszítjük.

Javasolt termék: Ízletes tőkegomba