Gombás palacsinta előételnek

Kalla Kálmán receptje alapján:

kb 8 palacsinta

Hozzávalók:

-25g szárított vegyes erdei gomba
-25g szárított trombita gomba
-50g vaj
-só frissen őrölt bors
-1 csomag kakukkfű /száráról lehúzva/
-1 csomag petrezselyem finomra vágva
-1 közepes fej vörös hagyma finomra vágva
-1 gerezd fokhagyma zúzva
-2 evőkanál liszt
-1 evőkanál morzsa
-1 tojás
-8 db. palacsinta
-2 tojás
-1/2 csésze liszt
-2 csésze zsemlemorzsa
-bő olaj a sütéshez

Elkészítése:

A szárított gombákat hideg vízzel kétszer leöblítjük, majd langyos vízbe áztatjuk 4 óra hosszára.
Az áztató vízből 1/2 csészével félre teszünk. A gombákból a vizet kézzel kinyomkodjuk, vágódeszkán apróra vágjuk. Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, és a vágott gombát. Sóval, borssal ízesítjük, megszórjuk kakukkfűvel és petrezselyemmel. Ezután tesszük rá a lisztet, elkeverjük, majd ráöntjük a gomba félretett áztató levét. Kevergetve jól átforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a felvert tojást, és a morzsát. Hagyjuk kihűlni. A palacsintákra elosztjuk ezt a gombapépet, és vékonyan elkenjük a közepükön. Két szélét felhajtjuk a palacsintáknak, majd feltekerjük. Egyforma vastag rudakat formázunk belőlük. Lisztbe, tojásba, morzsába forgatva panírozzuk.
Bő forró olajban pirosra sütjük. Kínálhatunk hozzá tartármártást. Ezt az úgynevezett /királypépet/ gombapépet sok egyéb ételhez használhatjuk.

Javasolt termék: Vargányás erdei gombakeverék